iPhone 6s vanaf 9 oktober in Nederland

Apple heeft laten weten dat de iPhone 6s vanaf 9 oktober in Nederland, België en nog 40 landen beschikbaar is. De nieuwe toestellen met 3D Touch, Live Photos en meer zijn sinds vorige week verkrijgbaar in onder andere de VS, UK, Duitsland en Frankrijk.

Apple wist slechts drie dagen na de lancering van de nieuwe iPhones al meer dan 13 miljoen exemplaren te verkopen. Dit is een nieuw record, de iPhone 6 verkocht in het openingsweekend 10 miljoen exemplaren.

Nederlandse prijzen en verkrijgbaarheid

Naast de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem zullen ook Nederlandse telecomproviders KPN, T-Mobile en Vodafone vanaf 9 oktober de iPhone 6s leveren. Reserveringen openen bij KPN en Vodafone op 2 oktober. Wanneer en of Apple reserveringen aan gaat nemen is nog onbekend. Via de Online Apple Store is kopen het gemakkelijkst.

De Nederlandse prijzen zijn als volgt:

  • iPhone 6s: 16GB € 749,= – 64GB € 859,= – 128GB € 969,=
  • iPhone 6s Plus: 16GB € 859,= – 64GB € 969,= – 128GB € 1079,=

Verkooprecord is geen graadmeter

Nederland valt doorgaans in het ‘tweede rijtje’ met landen waar de nieuwe iPhone te koop is. Afgelopen vrijdag startte de verkoop al in 12 grote landen. Apple meldt dat er in het eerste weekend een recordaantal van 13 miljoen nieuwe iPhones zijn verkocht. Vorig jaar waren dat er nog 10 miljoen.

Belangrijk om te weten is dat de verkoop van de iPhone 6s dit jaar in 12 landen tegelijk startte. Bij de iPhone 6 waren dat vorig jaar 9 landen, zonder China. Het openingsweekend kan daarom niet als graadmeter voor de populariteit van de iPhone 6s gezien worden.